Compliance-guide med Lovpakke til bogføringslovens systemkrav

Se hvordan du optimerer din C5, XAL og NAV med nye funktioner
og bliver compliant med få klik

Tilpas dit tilbud


Guide: Sådan får du gjort din C5, XAL og NAV så moderne, at du samtidig bliver compliant med systemkravene i bogføringsloven

Herunder finder du vejledning i brug af guiden samt nogle gode råd, du bør være særligt opmærksom på.

Komplet guide til netop din version af ERP
Compliance-guiden tager udgangspunkt i, hvor den enkelte standardversion af bogføringssystemet har mangler i forhold til funktionskrav i bogføringsloven for specialtilpassede systemer, også benævnt ”bogføringssystemer der ikke er registreret efter bogføringsloven” eller ”specialtilpassede systemer der ikke er forhåndsgodkendt”. Guiden viser dig løsninger på funktionskravene samt vejledninger til den daglige anvendelse. Løsninger og vejledninger til anvendelse er justeret til præcis din version af systemet, da der kan være forskel på, hvad du har behov for, og hvordan ERP bør anvendes, alt efter hvilken version du anvender.

Få en komplet dokumentation og bliv compliant med få klik
Du kan vælge at få sendt tilbud/dokumentationen på mail. Denne vil indeholde al den dokumentation, som du finder under modulerne for hvert enkelt krav. Ønsker du at blive compliant, kan du blot svare "Ja tak" til mailen, hvorefter du vil blive kontaktet af en rådgiver med nærmere information.

Vi undersøger dit system
1. Når du har accepteret tilbuddet, vil en teknisk rådgiver kontakte dig for at udføre en indledende teknisk undersøgelse af dit bogføringssystem. Dette sikrer, at vi kan skræddersy den rette løsning til din specifikke version.

Integration og undervisning
2. Efter den tekniske undersøgelse vil du modtage en kalender, hvor du kan vælge mellem de tidspunkter for integration og undervisning, der passer bedst for dig.

Vi låner dig i 4 timer
3. Du bør forvente at afsætte cirka 4 timer inkl. undervisning. Herefter er dit bogføringssystem udvidet, og du er klar til at tage med de nye moderne funktioner i brug, der samtidig gør dit ERP compliant med kravene i bogføringsloven.

Selvom du har fx et bilagshåndteringssystem, der er compliant med et enkelt krav i bogføringsloven, betyder det ikke, at hele dit ERP er compliant. Mange udbydere udtaler sig nemlig sig kun om netop sin egen funktion. Du bør være opmærksom på, ikke at falde i den fælde.

Få det komplette overblik med Lovpakken
Med lovpakken her på siden, får du den komplette oversigt/pakke, så du er compliant med alle systemkravene. Se mere om de enkelt krav til netop dit system i Lovpakken. Vi anbefaler, at du får en gratis gennemgang af dit resultat i guiden, af en af vores eksperter i bogføringslovens systemkrav.

Da rigtig mange virksomheder står overfor at skulle have opgraderet sit system, kan der opstå ventetid. Vi anbefaler derfor, at du allerede nu får klarhed over, hvilke tiltag du bør foretage, hvilke der vil give værdi for dig at gå i gang med nu, og hvilke der kan vente.

Bliv compliant og spar på konsulentkronerne i fremtiden
Uanset om du ønsker at beholde dit nuværende ERP i mange år eller blot for en periode, så vil det ikke være spildt, at få det opgraderet med moduler fra lovpakken, da disse (fx bilagsarkiv med godkendelsesflow) nemt ville kunne flyttes til et nyt ERP uden beregning senere. Dermed har du “slået to fluer med et smæk”, blevet compliant med systemkravene og samtidig undgået at bruge alt for mange konsulenttimer i en periode, hvor udbud og efterspørgsel ikke er til din fordel.

Få undersøgt dine muligheder i god tid før deadline
Ved at undersøge mulighederne nu kan vi samtidig hjælpe dig med at afgøre, om betingelserne i dit ERP er tilstrækkelige til at udvide med de relevante moduler i Lovpakken, inden du kommer for tæt på deadline.

Vi understøtter stort set alle versioner og udgaver af C5, XAL og NAV. Herunder finder du en detaljeret udspecificering, men du er også altid velkommen til at tage fat på vores support for at få hjælp til afklaring.

C5 og XAL:
Databaseplads
Da modulerne i Lovpakken er en udvidelse af dit ERP, kræver det heldigvis ikke meget plads i selve dit ERP-system. Dermed bør du ikke bekymre dig om evt. databaseplads mv.

Versioner og licensforhold i C5 og XAL
Det kræver ikke en opdateringsaftale til C5 eller XAL, og langt de fleste systemer har en tilstrækkelig licens til at kunne udvide med Lovpakken.
Når du anvender C5 eller XAL, ser vi gerne, at du kører SQL. Kører du Native, bør du kontakte vores support for nærmere afklaring.

Hvis du er i tvivl om dine licensforhold, kan vi hurtigt hjælpe dig med at finde frem til det. Kontakt gerne vores support, så får du svar, mens du venter.

NAV og Business Central

Understøttede versioner uden forbehold:
Business Central (alle versioner)
Dynamics NAV 2018
Dynamics NAV 2017
Dynamics NAV 2016
Dynamics NAV 2015
Dynamics NAV 2013
Dynamics NAV 2009 R2

Understøttet med forbehold - få bekræftelse af vores support:

Dynamics NAV 2009
Dynamics NAV 6.x
Dynamics NAV 5.01 (frigivet i år 2008).
Dynamics NAV 5.00
Dynamics NAV 5.00 sp1
Dynamics NAV 4.00 sp3
Dynamics NAV 4.00 sp2 Artesa
Microsoft Business Solutions NAV 4.00
Microsoft Business Solutions Navision 3.70B
Microsoft Business Solutions Navision 3.70A
Microsoft Business Solutions Navision 3.70 (frigivet i år 2000).
Navision Attain 3.10
Navision Attain 3.01

Integration til øvrige bogføringssystemer

Anvender du andre ERP-systemer end C5, XAL, NAV eller Business Central, anbefaler vi, at du anvender din nuværende ERP-konsulent til selve integrationen af evt. moduler fra lovpakken. Du kan læse mere om vores integrationer her https://digisense.helpdocsonline.com/integrationer

Lovpakken fra Digisense er en samling af moduler, der forventes at blive nødvendige for at leve op til de kommende krav til specialtilpassede systemer.

De endelige krav er nu endelig ved at være klar og på vej i sidste høring. På baggrund af det seneste høringsmateriale bør håndtering af e-fakturaer, afstemning og datadeling være blandt dem, du får prioriteret højt. Vi tilbyder dig mulighed for at forhåndsreservere moduler, der forventes at blive krav i bogføringsloven. Forhåndsreservationen giver dig mulighed for at være blandt de første til at modtage produktet, når det bliver tilgængeligt.

Bemærk, at forhåndsreservationen ikke er en bindende aftale, og vi kan ikke garantere levering af produktet på et bestemt tidspunkt. Levering af produktet er afhængig af produktions- og leveringsplaner, der kan ændre sig i takt med bogføringslovens krav.

Vi vil gøre vores bedste for at opdatere dig om produktets tilgængelighed, men vi tager ingen juridisk forpligtelse til at levere produktet.

Modulerne tager udgangspunkt i de møder vi har holdt med Erhvervsstyrelsen, det seneste materiale samt krav til forhåndsregistrerede systemer, som du kan læse mere om her: https://erhvervsstyrelsen.dk/vejledning-om-bogforing

Vi er klar til at gøre det nemt for dig

Har du spørgsmål til, hvordan du bliver compliant med bogføringsloven, er vi klar til at hjælpe dig helt i mål. Alle i mit supportteam bliver holdt ajour med bogføringsloven og hvordan vi bedst kan hjælpe din virksomhed. Vi glæder os til at høre fra dig.

Henrik KruseHenrik Kruse

Mail: support@digisense.dk
Tel.: 86 72 60 00 Book personlig rådgivning eller tilbud her!