Specialudviklede bogføringssystemer og compliance til bogføringslovens krav

Opgraderingspakke til overholdelse af digitaliseringskravene for specialudviklede bogføringssystemer, fx Microsoft C5, XAL, Navision, Microsoft AX eller SAP R3, der ikke bliver forhåndsregistret på Erhvervsstyrelsens liste af din udbyder

Tilpas dit tilbud


Guide: Sådan får du gjort dit specialudviklede bogføringssystem som fx C5, XAL og NAV så moderne, at du samtidig bliver compliant med systemkravene i bogføringsloven

Herunder finder du vejledning i brug af guiden samt nogle gode råd, du bør være særligt opmærksom på.

Komplet guide til netop din version af ERP
Compliance-guiden tager udgangspunkt i, hvor den enkelte standardversion af bogføringssystemet har mangler i forhold til funktionskrav i bogføringsloven for specialtilpassede systemer, også benævnt ”bogføringssystemer der ikke er registreret efter bogføringsloven” eller ”specialtilpassede systemer der ikke er forhåndsgodkendt”. Guiden viser dig løsninger på funktionskravene samt vejledninger til den daglige anvendelse. Løsninger og vejledninger til anvendelse er justeret til præcis din version af systemet, da der kan være forskel på, hvad du har behov for, og hvordan ERP bør anvendes, alt efter hvilken version du anvender.

Få en komplet dokumentation og bliv compliant med få klik
Du kan vælge at få sendt tilbud/dokumentationen på mail. Denne vil indeholde al den dokumentation, som du finder under modulerne for hvert enkelt krav. Ønsker du at blive compliant, kan du blot svare "Ja tak" til mailen, hvorefter du vil blive kontaktet af en rådgiver med nærmere information.

Vi undersøger dit system
1. Når du har accepteret tilbuddet, vil en teknisk rådgiver kontakte dig for at udføre en indledende teknisk undersøgelse af dit bogføringssystem. Dette sikrer, at vi kan skræddersy den rette løsning til din specifikke version.

Integration og undervisning
2. Efter den tekniske undersøgelse vil du modtage en kalender, hvor du kan vælge mellem de tidspunkter for integration og undervisning, der passer bedst for dig.

Vi låner dig i 4 timer
3. Du bør forvente at afsætte cirka 4 timer inkl. undervisning. Herefter er dit bogføringssystem udvidet, og du er klar til at tage med de nye moderne funktioner i brug, der samtidig gør dit ERP compliant med kravene i bogføringsloven.

Selvom du har fx et bilagshåndteringssystem, der er compliant med et enkelt krav i bogføringsloven, betyder det ikke, at hele dit ERP er compliant. Mange udbydere udtaler sig nemlig sig kun om netop sin egen funktion. Du bør være opmærksom på, ikke at falde i den fælde.

Få det komplette overblik med Lovpakken
Med lovpakken her på siden, får du den komplette oversigt/pakke, så du er compliant med alle systemkravene. Se mere om de enkelt krav til netop dit system i Lovpakken. Vi anbefaler, at du får en gratis gennemgang af dit resultat i guiden, af en af vores eksperter i bogføringslovens systemkrav.

Da rigtig mange virksomheder står overfor at skulle have opgraderet sit system, kan der opstå ventetid. Vi anbefaler derfor, at du allerede nu får klarhed over, hvilke tiltag du bør foretage, hvilke der vil give værdi for dig at gå i gang med nu, og hvilke der kan vente.

Bliv compliant og spar på konsulentkronerne i fremtiden
Uanset om du ønsker at beholde dit nuværende ERP i mange år eller blot for en periode, så vil det ikke være spildt, at få det opgraderet med moduler fra lovpakken, da disse (fx bilagsarkiv med godkendelsesflow) nemt ville kunne flyttes til et nyt ERP uden beregning senere. Dermed har du “slået to fluer med et smæk”, blevet compliant med systemkravene og samtidig undgået at bruge alt for mange konsulenttimer i en periode, hvor udbud og efterspørgsel ikke er til din fordel.

Få undersøgt dine muligheder i god tid før deadline
Ved at undersøge mulighederne nu kan vi samtidig hjælpe dig med at afgøre, om betingelserne i dit ERP er tilstrækkelige til at udvide med de relevante moduler i Lovpakken, inden du kommer for tæt på deadline.

Er du revisor eller ERP-konsulent kan du finde vores undervisningswebinarer som er udarbejdet i samarbejde med hhv. Erhvervsstyrelsen, Microsoft, Companial og Digitaliseringsskolen. Du finder optagelser fra de nyeste forløb her: Vejledning om bogføringsloven til specialtilpassede systemer; C5, XAL, NAV og BC On-Prem

Partneraftale
Er du revisor eller ERP-konsulent kan vi tilbyde dig en partneraftale. Kontakt Henrik Kruse for mere info eller book et online møde direkte her.

Har du behov for hjælp til compliance til andre systemer end dem, der er beskrevet i guiden, kan vi tilbyde dig en complianceportal og rådgivning. De typiske udfordringer for virksomheder med øvrige specialudviklede bogføringssystemer løser vi med en complianceportal som bl.a. indeholder:

1) Hjælp til eksportmulighed af SAF-T

2) Håndtering af kravene til e-fakturaer

3) Kravene for OIOUBL, PEPPOL

For øvrige ERP-/bogføringssystemer kan du få hjælp med vores complianceportal.

Virksomheder med udenlandske ejere
Har du et dansk CVR, med fx udenlandske ejere, vil du ofte blive stillet overfor at skulle blive i moderkoncernens bogføringssystem. I Danmark er det typisk virksomheder der anvender AX, SAP eller andre udenlandske systemer. Her kan vi hjælpe dig med at gøre det danske CVR compliant via vores compliantportal, med et minimum af indsats fra din egen IT-afdeling.
Vores complianceservice via portalen koster 995,- pr. måned og inkluderer både licens til funktionsudvidelser i portalen, hjælp til dokumentationen og løbende rådgivning.

Kontakt Henrik eller Per på siden her for yderligere informationer.

Kravene til specialtilpassede systemer
Vi kan hjælpe dig med at gennemgå kravene til dit specialtilpassede bogføringssystem, du finder i bekendtgørelserne herunder:

Se bekendtgørelse om krav til virksomheders digitale bogføringssystemer der ikke er registreret efter bogføringsloven, "special udviklede ERP-systemer" her.

Se bekendtgørelse om ikrafttræden af bestemmelser i lov om bogføring vedrørende pligt til digital bogføring her.

Se bekendtgørelse om pligt til opbevaring af bilag i et digitalt bogføringssystem her.

Vi er specialiserede i at få virksomheder med specialudviklede systemer gjort compliant og har bl.a. deltaget i processen omkring udarbejdelse af kravene. Du finder Erhvervsstyrelsens virksomhedsguide og beskrivelse af mulighederne her.

Vi understøtter stort set alle versioner og udgaver af C5, XAL og NAV. Herunder finder du en detaljeret udspecificering, men du er også altid velkommen til at tage fat på vores support for at få hjælp til afklaring.

C5 og XAL:
Databaseplads
Da modulerne i Lovpakken er en udvidelse af dit ERP, kræver det heldigvis ikke meget plads i selve dit ERP-system. Dermed bør du ikke bekymre dig om evt. databaseplads mv.

Versioner og licensforhold i C5 og XAL
Det kræver ikke en opdateringsaftale til C5 eller XAL, og langt de fleste systemer har en tilstrækkelig licens til at kunne udvide med Lovpakken.
Når du anvender C5 eller XAL, ser vi gerne, at du kører SQL. Kører du Native, bør du kontakte vores support for nærmere afklaring.

Hvis du er i tvivl om dine licensforhold, kan vi hurtigt hjælpe dig med at finde frem til det. Kontakt gerne vores support, så får du svar, mens du venter.

NAV og Business Central

Understøttede versioner uden forbehold:
Business Central (alle versioner)
Dynamics NAV 2018
Dynamics NAV 2017
Dynamics NAV 2016
Dynamics NAV 2015
Dynamics NAV 2013
Dynamics NAV 2009 R2

Understøttet med forbehold - få bekræftelse af vores support:

Dynamics NAV 2009
Dynamics NAV 6.x
Dynamics NAV 5.01 (frigivet i år 2008).
Dynamics NAV 5.00
Dynamics NAV 5.00 sp1
Dynamics NAV 4.00 sp3
Dynamics NAV 4.00 sp2 Artesa
Microsoft Business Solutions NAV 4.00
Microsoft Business Solutions Navision 3.70B
Microsoft Business Solutions Navision 3.70A
Microsoft Business Solutions Navision 3.70 (frigivet i år 2000).
Navision Attain 3.10
Navision Attain 3.01

Integration til øvrige bogføringssystemer

Anvender du andre ERP-systemer end C5, XAL, NAV eller Business Central, anbefaler vi, at du anvender din nuværende ERP-konsulent til selve integrationen af evt. moduler fra lovpakken. Du kan læse mere om vores integrationer her https://digisense.helpdocsonline.com/integrationer

Vi er klar til at gøre det nemt for dig

Har du spørgsmål til, hvordan du bliver compliant med bogføringsloven, er vi klar til at hjælpe dig helt i mål. Alle i mit supportteam bliver holdt ajour med bogføringsloven og hvordan vi bedst kan hjælpe din virksomhed. Vi glæder os til at høre fra dig.

Per gasbjerg

Per Gasbjerg
Digital specialist i compliance til C5, XAL og NAV

Mail: pg@digisense.dk
Tel.: 86 72 60 00 Book personlig rådgivning!
Henrik KruseHenrik Kruse
Ekspert i bogføringsloven til bogføringssystemer

Mail: hk@digisense.dk
Tel.: 86 72 60 00 Book personlig rådgivning!